PRIMER EQUIP

Crònica/resum

Abel Navajas

Segona victòria de la temporada a domicili davant el Santfeliuenc

Després de plantar-li cara al Reddis, el Santboià afrontava el derbi amb el Santfeliuenc amb l’esperança de sumar la segona victòria de la temporada.

El Santboià ha imposat el seu domini els primers minuts del partit, tot i que la primera oportunitat ha sigut pel Santfeliuenc, un xut de Jaume Duran que ha sortit massa creuat al primer minut de partit. Miguel Pérez monopolitzava els atacs vermells amb jugades individuals que finalitzaven amb xuts desviats o bé amb centrades que no trobaven rematador.

Els visitants practicaven una pressió alta que dificultava la sortida de pilota del Santfeliuenc, amb Toro i Saliou aconseguint provocar les pèrdues dels centrals. Però el Santboià no ha materialitzat cap ocasió i els locals s’han començat a sentir còmodes, buscant transicions ràpides aprofitant la velocitat a dalt de l’ex del Santboià Collado, que sovint buscava rebre pilotes a les esquenes dels centrals i ha posat en problemes a Peñas i Villegas, altre cop la parella de centrals titulars.

Cap al minut 40, una pèrdua al mig del camp, ha provocat un contraatac del Santfeliuenc. En un centre ras, la pilota ha impactat en la mà de David Adán i l’àrbitre ha xiulat penal. Però tal i com va fer Teo davant el Reddis, Valle ha endevinat la trajectòria del xut i ha aturat el penal. A la sortida del córner posterior, el també ex del Santboià Kevin, ha enviat la pilota al fons de la xarxa mitjançant un cop de cap. L’àrbitre però, ha entès que un jugador del Santfeliuenc destorbava Valle i ha anul·lat el gol per fora de joc posicional.

Aquests han sigut els millors minuts dels locals, que han tingut diverses ocasions per avançar-se al marcador abans del descans. El segon entrenador del Santfeliuenc, Joserra, ha sigut expulsat per diverses protestes a l’àrbitre.

El descans li ha vingut bé al Santboià per agafar aire i aclarir les seves idees, i a la segona part ha reprès el domini del joc. Tot i portar la iniciativa, costava crear ocasions de gol fins que Miguel al minut 63, en una de les seves internades habituals, ha intentat connectar amb Guille, que es trobava dins l’àrea esperant la pilota. Però un defensa local ha empentat Guille que no ha pogut impactar amb la pilota. Encara amb el jugador vermell a terra demanant penal, Saliou ha apretat la sortida del Santfeliuenc, i Toro ha posat una centrada perquè Miguel engaltès una volea que premiava la seva insistència i posava el 0-1 al marcador.

A partir d’aquí, els locals s’han vist en la necessitat de marcar i han pujat línies. Joan Gibert ha protagonitzat conduccions molt perilloses que es traduïen en passades a l’espai per Collado o centrades laterals. Valle s’ha mostrat molt segur sota pals, aturant diversos xuts dins l’àrea que podien haver significat l’empat. Cap al minut 80, amb el Santfeliuenc buscant el gol, el Santboià ha trenat una gran jugada a camp contrari, portant la pilota de costat a costat, que ha acabat amb Sergi Gómez posant una centrada mil·limètrica al cap de Guille, i col·locant el 0-2 al marcador.

A les acaballes del partit, quan ja es preveia un final plàcid, Kevin ha esperonat els locals amb un cop de cap a la sortida d’un córner impossible d’atrapar per a Valle. El Santboià ha mantingut l’avantatge els últims minuts tot i que Sergi Gómez ha estat expulsat per tallar un contraatac que li ha suposat la seva segona targeta groga.

Segona victòria en tres partits i l'equip buscarà els primers punts a casa diumenge que ve davant el Valls.